Skogbruksplan

En skog­bruks­plan inne­holder en over­sikt over skogres­surser og miljø­ver­dier på en skog­ei­endom. Informasjonen presen­teres i kart og utar­beides for de deler av eien­dommen hvor det drives skog­bruk. Skogbruksplanen kan bestå av flere produkter, blant annet råd om hvordan eien­dommen bør drives etter en avvei­ning mellom ulike hensyn. 

Skogbruksplanlegging og miljø­re­gist­re­ring skjer som regel samtidig, dette fordi man trenger grunn­lags­data fra skogres­surs­kart­leg­gingen for å finne livs­mil­jøer og avsette nøkkel­bio­toper på eiendommen. 

Bruk av digital skog­bruks­plan – nettkurs

Kurset er en innfø­ring i bruk av den digi­tale skog­bruks­planen. I tillegg blir du kjent med de viktigste begre­pene som brukes i skog­bruket, samt at det gis en smakebit på hva skogen kan bety for deg rent økonomisk.

skjermbilde av skogbruksplan.

Kurs: Praktisk bruk av skogbruksplan

Kurset er tilpasset skog­eiere som nylig har mottatt skogbruksplan.

Skogeierne lærer å bruke planen til å plan­legge gjøremål og å ta riktige beslut­ninger ut fra egne og fami­liens prio­ri­te­ringer, for en aktiv og bære­kraftig utnyt­telse av skogen.
Kurset er tilrette­lagt for 3 – 4 timer, og gjen­nom­føres ofte på kveldstid. Deltakerne tar med sin egen skog­bruks­plan.
Diskusjon, erfa­rings­ut­veks­ling og avkla­rende spørsmål er sentrale deler i kurset.

Ta kontakt for ønsket kurs

Skogeier som aktiv forvalter (kurs)

Dette kurset har som mål å gjøre deg som deltaker til en mer aktiv forvalter av din skogeiendom.

Skogeier får veiledning.

Bærekraftig bruk av skogres­sur­sene i Norge

Prosjektets primære mål var å bidra til bedre utnyt­telse av skogres­surser og produk­sjons­res­surser samt å bidra til færre konflikter mellom miljø­hensyn og skogs­drift i normalt og bratt terreng.

  • Steinar Lyshaug

    Steinar er senior prosjekt­leder, og har fagansvaret for infra­struktur. Steinar kaller seg selv «praka­de­miker», og har lang fartstid i veifaget, både teore­tisk og prak­tisk. Utover å brenne for skog­bru­kets blod­årer (altså skogsveiene), har Steinar enga­sjert seg i skog og natur­fare-tema­tikken i flere år. I tillegg har Steinar jobbet mye med skog­bruks­plan­leg­ging helt fra han gikk ut fra NLH i 2000