En skogbruksplan inneholder en oversikt over skogressurser og miljøverdier på en skogeiendom. Informasjonen presenteres i kart og utarbeides for de deler av eiendommen hvor det drives skogbruk. Skogbruksplanen kan bestå av flere produkter, blant annet råd om hvordan eiendommen bør drives etter en avveining mellom ulike hensyn.
Skogbruksplanlegging og miljøregistrering skjer som regel samtidig, dette fordi man trenger grunnlagsdata fra skogressurskartleggingen for å finne livsmiljøer og avsette nøkkelbiotoper på eiendommen.
- Praktisk bruk av skogbruksplan – 4 timer
- Bruk av digital skogbruksplan – nettkurs 7,5 time
- Opplæring for prosjektgrupper, skogbruksplanlegging – nett 3,5 time /fysisk 5 timer
Bruk av digital skogbruksplan – nettkurs
Kurset er en innføring i bruk av den digitale skogbruksplanen. I tillegg blir du kjent med de viktigste begrepene som brukes i skogbruket, samt at det gis en smakebit på hva skogen kan bety for deg rent økonomisk.
Kurs: Praktisk bruk av skogbruksplan
Kurset er tilpasset skogeiere som nylig har mottatt skogbruksplan.
Skogeierne lærer å bruke planen til å planlegge gjøremål og å ta riktige beslutninger ut fra egne og familiens prioriteringer, for en aktiv og bærekraftig utnyttelse av skogen.
Kurset er tilrettelagt for 3 – 4 timer, og gjennomføres ofte på kveldstid. Deltakerne tar med sin egen skogbruksplan.
Diskusjon, erfaringsutveksling og avklarende spørsmål er sentrale deler i kurset.
Skogeier som aktiv forvalter (kurs)
Dette kurset har som mål å gjøre deg som deltaker til en mer aktiv forvalter av din skogeiendom.
Bærekraftig bruk av skogressursene i Norge
Prosjektets primære mål var å bidra til bedre utnyttelse av skogressurser og produksjonsressurser samt å bidra til færre konflikter mellom miljøhensyn og skogsdrift i normalt og bratt terreng.
-
Steinar Lyshaug
Steinar er senior prosjektleder, og har fagansvaret for infrastruktur. Steinar kaller seg selv «prakademiker», og har lang fartstid i veifaget, både teoretisk og praktisk. Utover å brenne for skogbrukets blodårer (altså skogsveiene), har Steinar engasjert seg i skog og naturfare-tematikken i flere år. I tillegg har Steinar jobbet mye med skogbruksplanlegging helt fra han gikk ut fra NLH i 2000.