I samarbeid med Solemskogen JFF arrangerer Skogkurs et ettermiddagsseminar med rådyr, og rådyrforvaltning som tema.
Foto: Øyvind Juliussen
Rådyret er det minste av hjorteviltartene vi har i Norge. Mange har et forhold til rådyret, om det er som et staselig dyr i kulturlandskapet, eller som en høyt aktet jaktobjekt. I fjor var det nærmere 44.000 jegere på rådyrjakt, og det ble felt 33.000 rådyr under ordinær jakt.
Solemskogen JFF er en av landets største jeger- og fiskerforeninger, og de ønsker å øke fokuset på en god og kunnskapsbasert rådyrforvaltning og har derfor tatt initiativ til denne ettermiddagsseminaret sammen med Skogkurs. Her vil vi ha fokus på forvaltning, både på lokalt nivå, men også litt om hvilke rammer som ligger i forvaltningen. Vi vil også høre siste nytt om forskning på rådyrets arealbruk, og til slutt hvordan vi kan forbygge skadeskyting, og hvordan vi best mulig løser ettersøk om uhellet først har vært ute.
Begrenset med plasser.
Hvor:
Auditoriet på Kjelsås skole, Asbjørnsens vei 3, Oslo
Når:
Tirsdag 6. august fra kl 16.30 – 22.00
Pris:
Medlemmer i Solemskogen JFF: 150kr
Andre: 400 kr.
Åpent for alle, men begrenset med plasser.
Program
Rådyrforvaltning hos Løvenskiold-Vækerø v/ Kristian Berglund
Kristian Berglund er viltforvalter og jaktleder for Løvenskiold-Vækerø og vil fortelle hvilke tanker og mål de har om forvaltning av rådyr på sine eiendommer. Solemskogen JFF har samarbeidet med Løvenskiold-Vækerø over flere tiår.
Offentlig forvaltning av rådyr – roller, handlingsrom og kommunal målsetting ved viltforvalter Pål Sindre Svae
Pål Sindre Svae er viltforvalter i Indre Østfold kommune som er Norges største rådyrkommune. Han vil snakke om offentlig rådyrforvaltning, hvilke handlingsrom som finnes og viktigheten av gode kommunale målsettinger for forvaltning av hjortevilt.
Økologi og forvaltning av urbane rådyr ved professor Andreas Zedrosser
Andreas Zedrosser er professor ved Universitetet i Sørøst-Norge. Han har mye erfaring med rådyr og jobber for tiden blant annet med et merkeprosjekt på rådyr for si noe om arealbruk hos urbane rådyr. Andreas vil fortelle oss litt om det prosjektet, og litt om forskjellen mellom «urbane rådyr» og mer «skogslevende rådyr»
Ettersøk på rådyr ved Dagh Bakka og Øyvind Juliussen
Dagh og Øyvind jobber som senior prosjektledere på Skogkurs. De vil ta for seg hvordan vi kan forebygge skadeskyting, og hvordan vi best mulig løser ettersøk om uhellet først er ute.
-
Øyvind Juliussen
Øyvind er utdannet forstkandidat fra NMBU Ås. Han er ansvarlig for jakt, vilt og utmark ved Skogkurs. Han har jobbet som skogbrukssjef og viltforvalter fra 2008 – 2020 med ansvar for fallviltgruppe og kommunalt fellingslag for store rovdyr.
-
Dagh Bakka
Dagh er utdannet skog- og utmarkstekniker fra Evenstad og viltmäster fra Öster Malma. Han jobber med kursene feltkontroll av hjorteviltkjøtt, lokal foredling av hjorteviltkjøtt, jaktledelse, utmark som næring, ettersøk videregående, ettersøk av hjortevilt og GPS – hundepeil. Dagh har også jobbet mange år som utmarksforvalter.