38.170 nye kong(l)er i skogen! 

Fra Finnmark i nord til Agder i sør: 38.170 elever fra 1. – 7.trinn hadde en skoledag i skogen, da Kong(l)e for en dag 2024 gikk av stabelen. 

2048 skole­klasser deltok. Alle landets fylker var repre­sen­tert, og 263 av 357 kommuner. Det er delta­ker­re­kord – i år igjen, fjerde år på rad! 

Tema for årets Kong(l)e for en dag var spor og spor­tegn, og elevene kunne velge mellom oppdra­gene Land art i nærskogen, skogen som matfat, og nedbryt­ningstid til avfall i skogen. 

- Det er utrolig gøy å se hvor stort Kong(l) for en dag har blitt på fire år. Jeg blir rørt av å se alle bidra­gene og tilbake­mel­dingen som kommer inn fra skolene som viser at de legger alt i å utføre oppdra­gene og har en gøy dag ute i skogen.  Jeg tror mye av suksessen handler om godt samar­beid på tvers av Skogkurs og Skogselskapet, sier prosjekt­leder Kjersti Aurora Kolstad

Resultatet er fantas­tisk: Det har strømmet inn med bilder av impo­ne­rende bidrag fra hele landet. Vi viser noen få av dem her, men anbe­faler alle å se filmene og presen­ta­sjonen som ligger på nett­siden – det er virkelig over­vel­dende. Bidragene er sortert alfa­be­tisk etter fylker, hvis du vil se etter ett spesielt bidrag. 

Det er herlig å se hvordan vi kan inspi­rere lærere og elever til å bruke skogen enda mer som en lærings­arena, sier kommu­ni­ka­sjons­råd­giver i Skogkurs May-Sylvi Skinnerlien. 

Kommentarer fra lærer som deltok: 

- Kjempegøy opplegg hvor elevene får vært krea­tive, blir bedre kjent i nærom­rådet og er aktive. Katrine, Jaer skole på Nesodden. 

- Viktig budskap om naturen som blir delt. Kristin, Flosta skole i Arendal 

Vi gratu­lerer vinnerne: 

1. plass: 7. trinn ved Berge skolg (Agder)
2. plass: 4.trinne ved Åmot barne- og ungdoms­skole (Innlandet)
3. plass: 3 A ved Komsa skole (Alta)


Kong(l)ene i Skogselskapet og Skogkurs vil takke alle som har deltatt for en helt fantas­tisk gjennomføring! 

PS:
Vil du ha tips til flere lære­rike og artige Kong(l)e‑aktiviteter? Det kan du få, rett i innboksen. Registrer epost­adressen din her, for å få jevn­lige forslag om akti­vi­teter som legger til rette for mer uten­dørs læring knyttet opp mot kompe­tanse­må­lene. (Det er gratis, vi sender ikke spam, og du kan melde deg av når du vil). 

ARKIV

FAGOMRÅDER