Utmark som næring

Mange land­bruks­ei­en­dommer har poten­siale for å øke utnyt­telsen av sine utmarks­res­surser. Større omset­ning av utmarks­pro­dukter gjør land­bruks­ei­en­dommen mere økono­misk robust. Å ta steget fra å være en råstoff­le­ve­randør til å bli en service­til­byder kan være stort og vil for de fleste grunn­eiere kreve en kompetanseheving.

Heftet:
Utmark som næring

Dette kurs­heftet brukes i både nett­un­der­vis­ning og tradi­sjo­nelle kurs. Det kan også brukes til selv­stu­dium. Heftet er på 125 sider og har følgende hovedinndeling:

  • Jakt
  • Fiske
  • Bygdebaserte opple­velser
  • Økonomi

Forfattere er Dagh Bakka, Ole Erik Elsrud, Andreas Helbæk Jr., Martin Bråthen, Nina Ree-Lindstad

Heftet: utmark som næring

  • Øyvind Juliussen

    Øyvind Juliussen

    Øyvind er utdannet forst­kan­didat fra NMBU Ås. Han er ansvarlig for jakt, vilt og utmark ved Skogkurs. Han har jobbet som skog­bruks­sjef og vilt­for­valter fra 2008 – 2020 med ansvar for fall­vilt­gruppe og kommu­nalt fellingslag for store rovdyr.

  • Dagh Bakka

    Dagh er utdannet skog- og utmarks­tek­niker fra Evenstad og vilt­mäster fra Öster Malma. Han jobber med kursene felt­kon­troll av hjorte­vilt­kjøtt, lokal fored­ling av hjorte­vilt­kjøtt, jakt­le­delse, utmark som næring, ettersøk videre­gå­ende, ettersøk av hjorte­vilt og GPS – hunde­peil. Dagh har også jobbet mange år som utmarksforvalter.