Tips til hvordan hånd­tere kjøttet i jakta – podcast

For mange av oss er elgjakta årets høyde­punkt, men hvordan hånd­tere kjøttet riktig? Få tips i podcasten.

Øyvind Juliussen som jobber med jakt og vilt på Skogkurs, har tatt turen til et av landets største vilt­mottak som ligger i Bergeberget i Innlandet. De har tatt en prat om hvordan vi best kan ta vare på det gode viltkjøttet.

Episoden er spilt inn i 2022.

I denne podcasten får du svar på disse spørs­må­lene:
- Hva er rimelig tid på å få ut vomma?
- Når er det lurt å flå opp nakken?
- Hvorfor er det vikti­gere å ha rent kjøtt i dag enn før i tiden?

Øyvind er på besøk hos Per Langdalen og Ida Hogstad Bentsen i Bergeberget.
Podcast varighet: 16 min.


Elgjakta er natur­opp­le­velser, spen­ning og kame­rat­skap i tillegg er det mye godt kjøtt. Skitt jakt! 

  • Øyvind Juliussen

    Øyvind Juliussen

    Øyvind er utdannet forst­kan­didat fra NMBU Ås. Han er ansvarlig for jakt, vilt og utmark ved Skogkurs. Han har jobbet som skog­bruks­sjef og vilt­for­valter fra 2008 – 2020 med ansvar for fall­vilt­gruppe og kommu­nalt fellingslag for store rovdyr.

  • Dagh Bakka

    Dagh er utdannet skog- og utmarks­tek­niker fra Evenstad og vilt­mäster fra Öster Malma. Han jobber med kursene felt­kon­troll av hjorte­vilt­kjøtt, lokal fored­ling av hjorte­vilt­kjøtt, jakt­le­delse, utmark som næring, ettersøk videre­gå­ende, ettersøk av hjorte­vilt og GPS – hunde­peil. Dagh har også jobbet mange år som utmarksforvalter.

ARKIV

FAGOMRÅDER