For mange av oss er elgjakta årets høydepunkt, men hvordan håndtere kjøttet riktig? Få tips i podcasten.
Øyvind Juliussen som jobber med jakt og vilt på Skogkurs, har tatt turen til et av landets største viltmottak som ligger i Bergeberget i Innlandet. De har tatt en prat om hvordan vi best kan ta vare på det gode viltkjøttet.
Episoden er spilt inn i 2022.
I denne podcasten får du svar på disse spørsmålene:
- Hva er rimelig tid på å få ut vomma?
- Når er det lurt å flå opp nakken?
- Hvorfor er det viktigere å ha rent kjøtt i dag enn før i tiden?
Øyvind er på besøk hos Per Langdalen og Ida Hogstad Bentsen i Bergeberget.
Podcast varighet: 16 min.
Elgjakta er naturopplevelser, spenning og kameratskap i tillegg er det mye godt kjøtt. Skitt jakt!





-
Øyvind Juliussen
Øyvind er utdannet forstkandidat fra NMBU Ås. Han er ansvarlig for jakt, vilt og utmark ved Skogkurs. Han har et stort engasjement for ettersøk og dyrevelferd. Han jobber aktivt med fallvilt i to kommuner i Innlandet. Juliussen har en stor lidenskap for trening og bruk av ettersøkshunder, og er også ettersøksdommer. Han har tidligere jobbet som skogbrukssjef og viltforvalter fra 2008 – 2020 med ansvar for fallviltgruppe og kommunalt fellingslag for store rovdyr.
-
Dagh Bakka
Dagh er utdannet skog- og utmarkstekniker fra Evenstad og viltmäster fra Öster Malma. Han jobber med kursene feltkontroll av hjorteviltkjøtt, lokal foredling av hjorteviltkjøtt, jaktledelse, utmark som næring, ettersøk videregående, ettersøk av hjortevilt og GPS – hundepeil. Dagh har også jobbet mange år som utmarksforvalter.