For mange av oss er elgjakta årets høydepunkt, men hvordan håndtere kjøttet riktig? Få tips i podcasten.
Øyvind Juliussen som jobber med jakt og vilt på Skogkurs, har tatt turen til et av landets største viltmottak som ligger i Bergeberget i Innlandet. De har tatt en prat om hvordan vi best kan ta vare på det gode viltkjøttet.
Episoden er spilt inn i 2022.
I denne podcasten får du svar på disse spørsmålene:
- Hva er rimelig tid på å få ut vomma?
- Når er det lurt å flå opp nakken?
- Hvorfor er det viktigere å ha rent kjøtt i dag enn før i tiden?
Øyvind er på besøk hos Per Langdalen og Ida Hogstad Bentsen i Bergeberget.
Podcast varighet: 16 min.
Elgjakta er naturopplevelser, spenning og kameratskap i tillegg er det mye godt kjøtt. Skitt jakt!
-
Øyvind Juliussen
Øyvind er utdannet forstkandidat fra NMBU Ås. Han er ansvarlig for jakt, vilt og utmark ved Skogkurs. Han har jobbet som skogbrukssjef og viltforvalter fra 2008 – 2020 med ansvar for fallviltgruppe og kommunalt fellingslag for store rovdyr.
-
Dagh Bakka
Dagh er utdannet skog- og utmarkstekniker fra Evenstad og viltmäster fra Öster Malma. Han jobber med kursene feltkontroll av hjorteviltkjøtt, lokal foredling av hjorteviltkjøtt, jaktledelse, utmark som næring, ettersøk videregående, ettersøk av hjortevilt og GPS – hundepeil. Dagh har også jobbet mange år som utmarksforvalter.