Kurset skal heve kompetansen for los og fører ved tilrettelagte jakter.
Jaktguiding har lange tradisjoner her i landet. Allerede på 1800-tallet var stedvis engelske og tyske jegere vanlige innslag. Et vellykket arrangement er fullstendig avhengig av at jaktguiden er i besittelse av solide kunnskaper, ferdigheter og holdninger. Jaktguiding er et eget fag, en egen profesjon. Gjennom kurset og kursheftet ønsker Skogkurs å bidra til at kvaliteten på guiden og de guidede jaktoppleggene bedres, til fordel for jaktgjesten, guiden og for folk og virksomheter i tilknytning til arrangementet.
Målgruppe
Erfarne jegere som fungerer eller vurderer å begynne som jaktguider, jaktledere og grunneiere på tilrettelagte jakter med betalende gjester.
Kurslengde:
- 12 timer
Kursopplegget tilpasses lokale forhold og ønsker. Kurset kan arrangeres på en kveld og en dag, eksempelvis fredag kveld og lørdag, men også over tre kvelder. Den teoretiske delen av kurset er på 12 timer. Det kan utvides med praktisk del under reel jakt.
Forelesere
Arve Aarhus – Utmarkskonsulent, Vestskog og Eventus.
Dagh Bakka – (Kursleder). Prosjektleder vilt og utmark, Skogkurs
-
Dagh Bakka
Dagh er utdannet skog- og utmarkstekniker fra Evenstad og viltmäster fra Öster Malma. Han jobber med kursene feltkontroll av hjorteviltkjøtt, lokal foredling av hjorteviltkjøtt, jaktledelse, utmark som næring, ettersøk videregående, ettersøk av hjortevilt og GPS – hundepeil. Dagh har også jobbet mange år som utmarksforvalter.
-
Arve Aarhus
Arve har jobba med utmarksforvaltning og hovedvekt på hjorteforvaltning på Vestlandet lenge. Han driv nå Utmarksavdelinga Vest as, og bidrar for Skogkurs med viltfaglig arbeid, kurs, og formidling: Vår mann vestpå. Han har særlig kompetanse på vilt som næring – både viltkjøt og jaktturisme, og har jobba mykje saman med kommunane i deira virke, og som rådgjevar for grunneigarar i den grunneigarstyrte viltforvaltninga.